Big Star moederlijn

In de slider: 6 foto’s van Big Star onder Nick Skelton

(Augustus 2016 ) De selectie van het Britse team, dat voor de Olympische Spelen in Rio uit zal komen is nu officieel onthuld.
Nick Skelton met Big Star geeft aan meer dan tevreden te zijn, de selectie loopt synoniem en perfect voor de Quickstar zoon naar zijn top in Rio.
“Ik ben erg blij. Ik hoop dat we net zo goed zijn als in Londen, ik ben dan ook echt blij, dat wij geselecteerd zijn. Big Star springt goed en is in goede vorm”
De Hoefslag:
In de springploeg de lange tijd geblesseerde geweldenaar Big Star, die sinds begin dit jaar weer zorgvuldig opgebouwd werd richting het hoogste niveau. In Aken volgende week zal hij eigenlijk de eerste echte zware wedstrijd sinds twee jaar lopen onder Nick Skelton. Toch zet bondscoach Di Lampard de ervaren combinatie, die ook deel uitmaakte van de gouden Britse ploeg van Londen, graag in in Rio. Vanwege blessures misten Skelton en de dertienjarige door Cees Klaver gefokte Big Star (Quick Star x Nimmerdor) kampioenschappen zoals de EK’s van 2013 en 2015 en de WEG in 2014.
Naast Skelton gaan de eveneens ervaren rotten Michael (met Cassionato) en John Whitaker (met Ornellaia) mee en de jongere, maar net zo gevierde Ben Maher. Hij rijdt zijn Tic Tac nog maar sinds januari, maar liet al mooie ritten zien tijdens Nations Cup-wedstrijden. Jessica Mendoza gaat mee als reserve met Spirit T.
Horses:
Bij de springruiters moeten de oudjes de kar trekken. Michael Whitaker, John Whitaker (beiden niet voor Londen geselecteerd) en Nick Skelton reden met elkaar al 15 Olympische Spelen. Skelton mag net als in Londen, toen de Britten goud veroverden, aan de bak met Big Star: “Ik hoop dat we het net zo goed doen als in Londen. Ik ben echt blij geselecteerd te zijn. Big Star is in goede vorm en ik hoop dat we goed werk gaan doen voor het team.”
Nick Skelton over Big Star. ’Toen ik de eerste keer op Big Star stapte, kreeg ik echt een wauw-gevoel. Zoveel kracht en zoveel natuurlijk verstand van springen had ik nog nooit ervaren. Hij is waarschijnlijk de beste uit mijn leven’, aldus Nick Skelton in de In de Strengen column ‘Met het oog op Londen’ in 2012. Big Star was als achtjarige al een van de meest besproken springpaarden ter wereld. Het fenomeen van Nick Skelton werd geboren bij de Nederlandse fokker Cees Klaver, die ook Taloubet (Christian Ahlmann) als fokker op zijn conto heeft staan. Klaver combineerde zijn Nimmerdor-merrie Jolanda met de kleine Franse vererver Quick Star. Jolanda sprong zelf in het ZZ en is een halfzus van de KWPN-hengst Matterhorn. Big Stars Grootmoeder Elysette is op haar beurt een halfzus van de KWPN-hengst Amethist. Klaver zette een jonge Big Star zelf op bescheiden schaal in voor zijn fokkerij. Skelton kwam zijn wonderpaard op het spoor dankzij een tip van partner Laura Kraut, die hem in 2008 als vijfjarige op een concours in Nederland had zien springen. Skelton had vlug door met een wonderdier te maken te hebben en leidde hem, nadat zijn sponsor hem aankocht, thuis rustig op met Londen 2012 in het achterhoofd. Dat iets dat goed is, snel komt, bleek bij Big Star. Hij won op achtjarige leeftijd diverse Grote Prijzen in Wellington en herhaalde deze prestaties een jaar later tijdens hetzelfde wintercircuit. in Florida. Tijdens het outdoorseizoen van 2012 meldden Skelton en Big Star zich nadrukkelijk op de Europese concoursvelden. Vrijwel overal waar het duo verscheen, werd er gewonnen. Bijzonder voor fokker Klaver was dat tijdens de prestigieuze Prijs van Europa in Aken niet alleen Big Star won, maar Taloubet ook nog tweede werd. Vlak voor de Olympische Spelen van Londen werden Skelton en Big Star al door velen als grootste kanshebbers voor olympisch goud getipt. In 2013 zette Big Star de succeslijn voort. Nog altijd maar tien jaar won op geweldige wijze de Grote Prijs van Aken. De wedstrijd viel onder de nieuw opgezette Rolex Grand Slam, wat betekende dat 330.000 euro aan de winsom van Big Star kon worden bijgeschreven. (bron de hoefslag)

Klik hier naar Telysette de volle zuster van Big Star

Klik hier voor video – afspeellijst – Big Star

Translate »