Taloubet K Z (Galoubet A x Polydor x Pakt)

This page is only available in Dutch.

Taloubet K Z (Galoubet A x Polydor x Pakt) en is een van de meest verdienende  hengsten van de afgelopen tien jaar. De door Cees Klaver gefokte hengst won onder Christian Ahlmann vele Grand Prix, Calgary, Rotterdam, Oslo, Geneve, Rio de Janeiro, Verona, Mechelen, Göteborg, Parijs, Helsinki, FEI Winnaar finale 2011 te Leipzig.

Taloubet’s moeder Krista (elite,preferent, prestatie, sport(spr) is volle zuster van het ISP (1,60) Prime Time . 2012 moest voor Taloubet K Z een Olympisch jaar worden, de Duitse teamchefs beslisten er anders over. Maar wat de Duitse ploeg in Londen niet kon, deed Taloubet K Z in zijn eentje wel: winnen! Op de voorbije wereldranglijst was Taloubet K Z een van de tien hoogst geplaatste goedgekeurde dekhengsten in de sport. Naast een uitzonderlijk palmares kan hij een droompapier voorleggen. Met Galoubet A heeft hij dezelfde vader als de huidige wereld, nummer 1 Baloubet du Rouet en nummer vier Quick Star. Zijn Westfaalse moeder Krista gaf bij fokker Cees Klaver ook de jonge Z-gekeurde hengst Big Star Junior K Z en is volle zus van het internationaal springpaard Prime Time. Deze merrie won in 1997 met Andreas Krieg te Stuttgart en is moeder van Wasabi, actueel GP-winnaar onder Santiago Lambre van Team STX.

Cees Klaver over Taloubet KZ: “Ondanks dat hij 2011 nog de wereldbekerwedstrijd in Leipzig won met Taloubet, heeft de bondscoach gekozen voor een ander paard. Verkeerde keuze, want hij scoorde nu niet goed.” Het was niet de eerste keer dat er paarden van Klaver tijdens de Olympische Spelen acte de presence gaven. “Dat waren paarden door ons aangekocht en elders gefokt. Sunrise kwam uit in Seoel en Extreme in Athene. Big Star en Taloubet heb ik zelf gefokt en vroeg verkocht.”

 

KLIK HIER VOOR VIDEOS TALOUBET K EN NAKOMELINGEN

Horses

Brownie Kristar K Z (2016) zwartbruine merrie van What a Zirkoon x Big Star Jr K Z

Brownie Kristar K Z (2016) zwartbruine merrie van What a Zirkoon (v. What a Kashmir K) x Big Star JR KZ ; die zijn spring genen  heeft van  zijn vader Big Star (Olympisch goud in Londen 2012 en Rio 2016  ), en zijn moeder Krista, moeder van o.a. de Olympische hengst en geniale Wereldbekerwinnaar Taloubet Z,

John Star K vos hengst (2014) van Big Star Junior x

Lijnenteelt om de genetische eigenschappen van de prestatie sport elite preferente merrie Krista 2 x te verankeren. Krista  moeder van Taloubet K en Big Star Junior. Ook de SF stempelhengst Galoubet (v. Alme Z) komt dubbel voor in de Pedigree van John Star K.

Translate »