Christian Ahlmann – Taloubet Z – WC Finale Leipzig 2011


Hoofdprijs voor Taloubet Z en Christian Ahlmann
Christian Ahlmann deelde voor aanvang van de wedstrijd van vandaag de koppositie met Kutscher in de tussenstand. Door een springfout in de eerste ronde leken zijn kansen op een overwinning bijna verkeken. De ruiter kan dan ook nauwelijks geloven dat hij dankzij zijn foutloze tweede ronde en de springfouten van Kutscher, de hoofdprijs in de wacht sleepte.”Ik realiseer me nog niet dat het is gelukt. Ik ben ongelooflijk blij en mijn paard heeft het geweldig gedaan deze week. De springfout in de eerste ronde was een ruiterfout. Ik heb hard mijn best gedaan het in de tweede ronde beter te doen en dat ging goed. Marco had pech vandaag, waardoor ik de kans had om te winnen”, vertelt de Duitser. Hij vormt ongeveer twee jaar een combinatie met zijn Taloubet Z. “Het is een ongelooflijk paard. In het begin was zijn kracht een beetje een probleem, dus we zijn rustig begonnen. We hebben zo onze ups and downs gehad. De laatste maanden springt hij heel goed. Hij is bijna altijd foutloos of heeft één balkje in de grote wedstrijden.”