Gouden en Bronze medaille Rio 2016

Gouden Individuele medaille voor Big Star en Bronze team medaille Taloubet KZ – Olympische paarden geboren in de stallen van Cees Klaver uit het Noordhollandse Schoorl.

Vrijdag 19 augustus verslag Barrage  Goud voor Big Star en Nick Skelton – Cees als onze Nederlandse fokker uit het Noord Hollanse Schoorl gefeliciteerd.  De zevende Olympische Spelen van Nick Skelton (58) hebben hem zojuist zeer verdiend de gouden plak opgeleverd. Zijn paard Big Star, lang uit de running geweest met blessures, ging per ronde beter springen. Hoogtepunt was de barragerit uit het boekje, waarin het fokproduct van Cees Klaver met grote galopsprongen de Zweed Peder Fredricson met All In naar het zilver verwees. Fine Lady 5 maakte met Eric Lamaze in de barrage haar eerste fout. De 48-jarige Canadees mag het brons ophalen.  Cees Klaver uit Schoorl mag trots zijn. Twee van ‘zijn’ paarden haalden medailles bij het springen tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Goud was er voor Big Star. Taloubet haalde brons bij de landenwedstrijd. Commentaar van Cees “Ik vind het heel mooi dat zo’n krasse knar als Nick Skelton hier het goud wint.  Goud voor Big Star, en woensdag won Taloubet trouwens al brons met het Duitse team. Gewoon fantastisch!”

Vrijdag 19 Augustus verslag Round B. Peter van Pinxteren �@PetervPinxteren twittert:
Gaat het 4 jaar na Londen dan alsnog gebeuren? Nick Skelton en Big Star blijven als eerste dubbel nul en zijn kanshebber in event. barrage.   Helaas een balk in Round 2 voor de fantastisch springende Taloubet K Z. Misschien een gevolg van de extra barrage voor de bronze medaille in de landenwedstrijd. Startvolgorde  Round B.  Er verschijnen 27 combinaties uit 15 landen  aan de start voor  de tweede omloop van 450 meter en de toegestane tijd is 68 seconden.   Drie Nederlandse ruiters en ook de twee Nederlands gefokte paarden. Harrie Smolders, start als 3e met Emerald, Maikel van der Vleuten start als 12e met  Verdi,  Nick Skelton start als 15e met Big Star, Jeroen Dubbeldam start als 17e met Zenith, Christian Ahlmann met Taloubet K Z start als 22e.  In deze ronde gaat het erom en wordt er gestreden voor het eremetaal en de eeuwige roem. Bij een gelijke klassering voor een of meerdere medailles wordt er barrage gereden.

Vrijdag 19 augustus verslag Round A . Spanning ten top bij de ontknoping van de individuele strijd om de springmedailles. Dertien combinaties met nul strafpunten op het scorebord aan het eind van de eerste manche.  De door Cees Klaver gefokte paarden blijven foutloos, Big Star is de eerste foutloze combinatie en springt als een tijger onder de Brit Nick Skelton door het parcours. De combinatie, individueel vijfde op de Spelen van Londen, blijven als eerste foutloos en gaan zeker in de finale proberen hun resultaat van vier jaar geleden te verbeteren. Christian Ahlmann is de eerste Duitser die zich plaatst voor de tweede manche. Ahlmann houdt het hoofd koel in de warmte van Rio, en rijdt Taloubet Z zeer gedegen zonder fouten rond. Zeker een medaillekandidaat. De namen van de dertien ruiters die foutloos bleven zijn: Eric Lamaze (Canada), Peder Fredricson (Zweden), Kent Farrington (Verenigde Staten), Roger Yves Bost (Frankrijk), Daniel Deusser (Duitsland), Christian Ahlmann (Duitsland), Sheikh Ali Al Tani (Qatar), Sergio Alvarez Moya (Spanje), Steve Guerdat (Zwitserland), Martin Fuchs (Zwitserland), Jeroen Dubbeldam, Edwina Tops-Alexander (Australië) en Nick Skelton (Groot-Brittanië). Met de foutloze ritten van Nick Skelton en Christian Ahlmann heeft de Nederlandse fokker Cees Klaver in Big Star en Taloubet Z twee paarden die een individuele medaille kunnen behalen. Bron:horses.nl 

Vrijdag 19 augustus Finale De  Braziliaan parcoursbouwer Guilherme Jorge bouwt vrijdag eerst de Individele  Finale Round A, afstand 530 meter en de toegestaane tijd is 80 seconden. De door Cees Klaver in het Noord Hollandse Schoorl gefokte hengsten Big Star (v. Quickstar) start onder Nick Skelton als 4e  en Taloubet K Z (v. Galoubet) start onder Christian Ahlmann als 25e.   Op de vraag van Sannah Angenent  wie er wint antwoorde Cees dat hij  de overwinning ook aan de Nederlanders ruiters gunt. Harrie Smolders start als 7e  met Emerald,  Jeroen Dubbeldam start als 11e met Zenith, en Maikel van der Vleuten start als 34e met  Verdi,  in de individuele finale van de beste 35 paarden uit 16 Landen  uit het Klassenment. Het laatste onderdeel, die uit 2 zware omlopen zal bestaan. Bijzonder aan de olympische finale is dat de strafpuntenteller weer op nul springt. De startvolgorde is in omgekeerde volgorde van het klassement en na de eerste omloop blijven er nog twintig kandidaten over voor Round B.  Deze twintig combinaties gaan in de tweede omloop strijden voor het eremetaal en de eeuwige roem. Bij een gelijke klassering voor een of meerdere medailles wordt er barrage gereden.

Woensdag 17 augustus 2016. Na dag 2 van het springen zijn er nog 50 deelnemers uit 19 landen en 8 teams over die strijden om de Olympische medailles in het Deodoro Equestrian Centre in Rio. De  Braziliaan Guilherme Jorge bouwt  het parcours  vandaag voor de Finale van de Landenwedstrijd en de 3e kwalificatie voor de  individuele finale van aanstaande vrijdag over  582 meter,  de toegestane tijd is .. seconden. De  startnummers van de halfbroer en vader van Big Star Junior, de door Cees Klaver  in het Noord Hollandse Schoorl gefokte en geboren paarden: Big Star (v. Quickstar) start als 8e onder Nick Skelton voor de 3e Individuele kwalificatie en Taloubet K Z (v. Galoubet) start als 26e onder Christian Ahlmann voor de Finale vandaag van het Landenteam Duitsland en 3e Individuele kwalificatie. Zoals voorspeld werden de ruiters in de finale van de landenwedstrijd een lastig parcours voorgeschoteld. Alles staat net wat breder en dikker in het Centro Nacional de Hipismo in Deodoro, Rio de Janeiro. Een van de eerste starters in dit zware parcours is Big Star onder Nick Skelton die individueel start, tikt de middelste steil van de driesprong uit de lepels en krijgt een tijdfout. Taloubet K Z 1 balk binnen de tijd. In de barrage om de 3e plaats met het team van Duitsland tegen Canada reed hij de snelste tijd en behaalde de bronze team medaille.

Dinsdag 16 augustus 2016  Er zijn nog 69 deelnemers uit 24 landen en 15 teams over die strijden in het Deodoro Equestrian Centre in Rio om de Olympische medailles.  De hindernissen van de  Braziliaanse parcoursbouwer Guilherme Jorge staan in het parcours van 525 meter en de toegestane tijd is 82 seconden. De door de Cees Klaver uit het Noord Hollandse Schoorl, gefokte paarden hebben de volgende startnummers, Taloubetdarco K Z start als 11e onder Toshiki Masui  voor Japan, Big Star start als 26e onder Nick Skelton voor Engeland en Taloubet K Z start als 36e onder Christian Ahlmann voor Duitsland. Weer en top dag voor Taloubet K Z onder Christian Ahlmann  zijn tweede foutloze rit en in de tussenstand voor het Landenteam na dag 2 aan de leiding samen met Brazilie, Duitsland Nederland, en USA. Het zit echt heel dicht bij elkaar. Morgen zal het moeten gebeuren voor de finale. Wie dan boven zichzelf uit kan stijgen gaat met de plakken lopen. De andere Olympische paarden van Cees Klaver presteerde wisselend:  Taloubetdarco K Z onder Toshiki Masui  gooide er 3 balken af en Big Star onder Nick Skelton hield het op  1 balk. Er zijn nog 69 deelnemers uit 24 landen en 15 teams over die strijden in het Deodoro Equestrian Centre in Rio om de Olympische medailles.

Zondag 14 augustus 2016 De Braziliaanse parcoursbouwer Guilherme Jorge heeft vandaag  een uitdagend parcours neergezet, bestaande uit twaalf hindernissen met in totaal vijftien sprongen voor de eerste kwalificatieproef op het Deodoro Equestrian Centre in Rio. De resultaten van de door Cees Klaver gefokte Olympische  paarden zijn wisselend:  Als 3e starter van de 75 deelnemers is Big Star (v. Quick Star)  aan de beurt, zodra de 13 jarige  hengst een hindernis ziet hinnikt hij en steekt zijn oren naar voren. Zo ook vandaag hij  heeft er dan ook echt zin in, maar geeft zoveel druk dat  Nick Skelton hem moet afremmen  dat gaat goed  tot de laatste hindernis  en viel er balk af.  De  4e starter is  Taloubet K Z (v. Galoubet) onder Christian Ahlmann, de eerste ruiter die foutloos blijft en hij wist iedere afstand passend te rijden. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg van deze week. Als 13e starter de merrie Taloubetdarco K Z, dochter van Taloubet,  gooide er onder Toshiki Masui 4 balken af.  Dinsdag gaat het toernooi verder met de eerste ronde van het landentoernooi van start.