Taloubet Z bronze team medaille Rio 2016


Taloubet Z onder Christian Ahlmann bronze team medaille na spannende barrage.

Zoals voorspeld werden de ruiters in de finale van de landenwedstrijd een lastig parcours voorgeschoteld. Alles staat net wat breder en dikker in het Centro Nacional de Hipismo in Deodoro, Rio de Janeiro. Een van de eerste starters in dit zware parcours is Big Star onder Nick Skelton hij tikt de middelste steil van de driesprong uit de lepels en krijgt een tijdfout. Taloubet K Z krijgt in de 2e omloop een balk, maar in de barrage om de 3e plaats met het team van Duitsland tegen Canada behaalde het fokproduct van Cees Klaver de snelste tijd en behaalde een bronze medaille. De hengst geboren in het Noord Hollandse Schoorl laat indrukwekkende cijfers zien, 2.000.000 euro aan prijzengeld, 105 starts op 5* wedstrijden, 45 wereldbekerwedstrijden, 26 internationale overwinningen, 9 kampioenschappen en medailles op Olympische Spelen, Europese kampioenschappen en wereldbekerfinales…

Moederlijn
Taloubet Z werd gefokt uit de merrie Krista (v. Polydor). Deze merrie bracht onder andere naast Taloubet Z de internationale springpaarden Obadja, Ramzes, Van Carnute K, Any Dollar K en Big Star jr. KZ. Deze laatste is eveneens goedgekeurd net als Jaloubet K en Nadal Hero & D.B.. Al deze paarden komen uit de Hannover Stutenstamm 4192502.