Big Star 2012 gouden teammedaille

With the orange button (see above) *Translate* all information into English and many more languages etc.etc.
Uitspraak van ruiter: Toen ik de eerste keer op Big Star stapte, kreeg ik echt een wauw-gevoel. Zoveel kracht en zoveel natuurlijk verstand van springen had ik nog nooit ervaren. Hij is waarschijnlijk de beste uit mijn leven , aldus Nick Skelton in de In de Strengen column Met het oog op Londen in 2012.
Overige informatie: Big Star was als achtjarige al een van de meest besproken springpaarden ter wereld. Het fenomeen van Nick Skelton werd geboren bij de Nederlandse fokker Cees Klaver, die ook Taloubet (Christian Ahlmann) als fokker op zijn conto heeft staan. Klaver combineerde zijn Nimmerdor-merrie Jolanda met de kleine Franse vererver Quick Star. Jolanda sprong zelf in het ZZ en is een halfzus van de KWPN-hengst Matterhorn. Big Stars Grootmoeder Elysette is op haar beurt een halfzus van de KWPN-hengst Amethist. Klaver zette een jonge Big Star zelf op bescheiden schaal in voor zijn fokkerij. Het fenomeen in de dop belandde als jong paard tevens in handen van Mario Everse en Alan Waldman. Skelton kwam zijn wonderpaard op het spoor dankzij een tip van partner Laura Kraut, die hem in 2008 als vijfjarige op een concours in Nederland had zien springen. Skelton had vlug door met een wonderdier te maken te hebben en leidde hem, nadat zijn sponsor hem aankocht, thuis rustig op met Londen 2012 in het achterhoofd. Dat iets dat goed is, snel komt, bleek bij Big Star. Hij won op achtjarige leeftijd diverse Grote Prijzen in Wellington en herhaalde deze prestaties een jaar later tijdens hetzelfde wintercircuit. in Florida. Tijdens het outdoorseizoen van 2012 meldden Skelton en Big Star zich nadrukkelijk op de Europese concoursvelden. Vrijwel overal waar het duo verscheen, werd er gewonnen. Bijzonder voor fokker Klaver was dat tijdens de prestigieuze Prijs van Europa in Aken niet alleen Big Star won, maar Taloubet ook nog tweede werd. Vlak voor de Olympische Spelen van Londen werden Skelton en Big Star al door velen als grootste kanshebbers voor olympisch goud getipt. Dat goud zou er komen, echter niet individueel, maar in teamverband. In de individuele finale zou één springfout in het zicht van de haven roet in het eten gooien. Big Star zou vijfde worden, maar was eigenlijk het beste springpaard van de Olympische Spelen. In vijf loodzware omlopen en een barrage werd slechts die ene balk naar beneden gesprongen.

Video te bekijken via You tube