The Legends of CHIO Aachen: onvergetelijke optredens

CHIO Aken, ook wel het ‘Wimbledon van de springsport’ genoemd, is een iconisch hippisch evenement dat het publiek al tientallen jaren weet te boeien. Deze legendarische springwedstrijd wordt jaarlijks gehouden in Aken, Duitsland en brengt topruiters en paarden van over de hele wereld samen om te strijden in een spannende vertoning van vaardigheid, gratie en vastberadenheid. CHIO Aken staat bekend om zijn rijke geschiedenis, grandeur en uitdagende parcoursen en is een symbool geworden van uitmuntendheid in de hippische wereld. In dit artikel verkennen we de legendes en onvergetelijke momenten die de erfenis van CHIO Aken hebben gevormd.

Nick Skelton: De triomf van een springlegende op CHIO Aken
Nick Skelton, een naam synoniem voor uitmuntendheid in de springsport, heeft zijn naam in de annalen van de hippische geschiedenis gegrift met een uitzonderlijke prestatie tijdens CHIO Aken.
,
Skelton’s opmerkelijke talent en onwrikbare vastberadenheid zorgden ervoor dat hij de felbegeerde Grand Prix-titel op het CHIO Aken niet één keer, niet twee keer, maar maar liefst vier keer won.

Skelton’s eerste overwinning in de Grand Prix op CHIO Aken kwam in 1982, aan boord van het Selle Français paard, Everest If Ever van Nankin/Furioso XX. Skelton zette zijn dominantie in CHIO Aken voort en behaalde twee opeenvolgende overwinningen in de Grand Prix in 1987 en 1988. Hij reed het indrukwekkende KWPN-paard Apollo van Erdball XX/Sinaeda. In 2013 liet Skelton opnieuw zijn uitzonderlijke talent en vastberadenheid zien. Dit keer reed Skelton het wereldberoemde KWPN-paard, Big Star van Quick Star/Nimmerdor (fokker: Cees Klaver), naar de overwinning en verzekerde zich van zijn vierde Grand Prix-zege op CHIO Aken. Bekijk het volledige resultaat hier. In 2013 maakte de Grote Prijs van Aken voor het eerst deel uit van de Rolex Grand Slam of Show Jumping.

Lijst met meerdere winnaars van de Grand Prix van Aken

 

Ruiter #GP wins Paarden
Nick Skelton 4 Everest If Ever – Apollo – Big Star
Ludger Beerbaum 3 Goldfever I – Ratina Z
Paul Schockemöhle 3 Deister – El Paso – Talisman
Alwin Schockemöhle 3 Wimpel II – Donald Rex – Freiherr
Piero d’Inzeo 3 Bally Back – The Rock – Uruguay
Fritz Thiedemann 3 Meteor – Aar – Original Holsatia
Hans Günter Winkler 3 Halla – Enigk – Orient
Marcus Ehning 2 Pret a Tout – Noltes Küchengirl
Jean-Claude Van Geenberghe 2 Freestyle – Carrera La Silla
Nelson Pessoa 2 Nagir – Gran Geste
Neal Shapiro 2 Sloopy – Jacks or Better

Bron Hippomundo (Lien Hendrickx)