Big Star KWPN Stallion of the Year

De imponerende Big Star kwam speciaal uit Engeland naar zijn geboorteland om de titel KWPN Stallion of the Year 2017 in ontvangst te nemen. Voor de huldiging werd ook de fokker van Big Star, Cees Klaver uitgenodigd, samen met voormalig eigenaar Egbert Schep. Cees Klaver is ook de fokker van zijn goedgekeurde zoon Big Star Jr KZ . Big Star trad vandaag onder gelegenheidsruiter Pieter Keunen de ring binnen en hinnikte direct het publiek toe. Nick Skelton gaf al eens aan in een interview dat dit een vaste rite is van de hengst die graag in de schijnwerpers staat. Via een videoboodschap was er ook een woord van Nick Skelton: “Het is een zeer grote eer dat Big Star de titel KWPN Stallion of the Year in ontvangst mag nemen. In mijn veertigjarige internationale loopbaan heb ik het geluk gehad veel goede paarden te mogen rijden, maar Big Star is absoluut mijn nummer 1. Als ik hem een cijfer tussen één en tien moest geven, dan gaf ik hem op ieder onderdeel een elf.” Een filmpje van de winnende rit in Rio, bracht het publiek en fokker Cees Klaver zichtbaar in vervoering. Big Star, de hengst met het hart van een leeuw, sprong hier ongeëvenaard naar olympisch goud met zijn 58-jarige ruiter Nick Skelton. Een onvergetelijk moment en een kroon op zowel het werk van de combinatie als de fokkerij van Klaver. Cees Klaver uit Schoorl fokte de inmiddels vijftienjarige Quick Star-nakomeling uit Jolanda prestatie sport-spr (v.Nimmerdor), die zelf op 1.35m niveau actief was. Al op achtjarige leeftijd won de fenomenale bruine hengst grote prijzen. Er volgden later nog vele zeges in onder andere de Grote Prijs van Aken, Rome en Hamburg, maar ook het teamgoud in de Olympische Spelen van Londen. In het najaar van 2012 werd de hengst erkend door het KWPN.

Big Star is de enige KWPN’er met de titel paard van het Jaar en Hengst van het Jaar.