Michael Greeve met High Big Andi K, winnen CS12* (1m.45) met Barrage om de the Spruce Meadows Prize Zuidwolde

Video 1e omloop

video van de barrage

Michael Greeve met High Big Andi K (v. Big Star Jr KZ) winnen het CS12* (1m.45) met Barrage om de the Spruce Meadows Prize, in de Jantje Broek-Dekker Arena te Zuidwolde.
Lang leek het erop dat de overwinning in het 1.45m in Mexicaanse handen zou vallen. Ruben Dario Ramirez Zilli ging lang aan de leiding in de eenentwintig-koppige barrage. Uiteindelijk was het ’thuisruiter’ Michael Greeve die wist te stunten voor eigen publiek met de door Cees Klaver gefokte hengst High Big Andi K (v. Big Star Jr K Z) die fenomenaal sprong én snel finishte, waarmee hij de overwinning veilig stelde. Van de vijfenzestig combinaties wisten er maar liefst eenentwintig foutloos te finishen. Opvallend is dat in de barrage slechts drie combinaties de nul hielden. Meerdere combinaties kregen te maken met strafpunten voor het overschrijden van de tijd en alleen Ramirez Zilli, Greeve en Daphne van der Schaar bleven foutloos. Van der Schaar eindigde met Iceman Vds (v. Phin Phin) op de derde plaats. Zij sprongen foutloos naar 47.66 seconden. Ramirez bewees dat het sneller kon en klokte een tijd van 46.39 seconden. Michael Greeve liet een kunstje barrage rijden zien. Hij snoepte nog bijna drie seconde van de tijd van Ramirez af en wist daarmee de overwinning veilig te stellen.
UITSLAGEN
Bron Horses