Abdullah Al-Sharbatly en zijn nieuwe talent Big Star Jr KZ winnen meteen in San Remo. (ITA)

De Saoudi-Arabische ruiter  Abdullah Al-Sharbatly heeft naast  zijn nieuwe talent uit de stallen van Pius Schwizer,  nog een geweldige nieuwe superster in zijn team. De veertienjarige hengst  Big Star Jr KZ  (v. Big Star) zit nu onder het zadel van  Al-Sharbatly, die hem meteen naar de overwinning reed in San Remo.

De veertienjarige hengst is gefokt door  Cees Klaver.  In 2011  werd Big Star Jr KZ  goedgekeurd als dekhengst bij Studbook Zangersheide. Daarnaast voldoet hij ook aan de eisen van het KWPN. Ondertusen in Big Star Jr KZ geruind maar  er is voldoende diepvries sperma verkrijgbaar  via Jorgen van der Holst van Holstud.

Als jong paard werd hij begeleid door Michael Greeve (NED), die hem tot eind 2017 had gereden. Na Greeve ging de teugels over op Michael Hughes (USA), die hem ook zag vertrekken naar Joseph Clayton (GBR). ).

Het is even stil geweest rondom de hengst maar zijn carrière krijgt door Abdullah Al-Sharbatly een nieuwe boost. Een van Abdulllah’s grootste gevierde evenementen was het winnen van de Wereldruiterspelen 2010! Maar hij maakte ook deel uit van het Saoedische team, waarvan één op de Olympische Spelen van 2012 in Londen!

Bron: Equinews