Jazz de Coquerie

Jazz de Coquerie (Billy du Lys x Quidam de Revel x Quastor)  is als veelbelovende jonge hengst verkocht voor 450.000,00 euro  aan de Olympische rider: RAMZY AL DUHAMI, THE VETERAN SHOW JUMPER OF THE KINGDOM OF SAUDI ARABIA. Jazz de Coquerie is een kleinzoon van  Grand Veneur, komt uit een moeder van de legendarische Quidam de Revel, liep zelf met Ramzy al Duhami internationaal in de sport 1,40 en 1,50 parcoursen,  maar moest door een oogblessure zijn sportcarrière vroegtijdig beëindigen en wordt nu ingezet als dekhengst.

In de bloedlijnen van de interessant gefokte hengsten Jazz de Coquerie en Diamant de Semilly zijn raakvlakken in de springgenen. Hun beider grootvader is de top springvererver Grand Veneur, zijn zonen Le Tot de Semilly is de vader van Diamant de Semilly en zoon Billy du Lys is de vader van Jazz de Coquerie. Beide hengsten hebben ook het springbloed van de Grand Prix hengst Elf III (Ibrahim) in hun genen. De hengsten Quidam de Revel; Jalisco B, Alme en Quastor, zijn ook nazaten van de allerbeste Franse springvererver Ibrahim.

Cees Klaver gebruikt Jazz de Coquerie sinds 2011 voor zijn fokmerries. Jazz de Coquerie  geeft zijn  maat en zijn springgenen door  aan zijn kinderen.  Klik  hier of op op het kopje paarden en veulens te koop en daarna op Jazz de Coquerie voor een overzicht

Kijk hieronder naar video opname van beide hengsten en zie de overeenkomsten in het springen

jazz de coquerie 6 generaties .

Hieronder drie video opname gemaakt in 2004 tijdens het CSI  Valkenswaard, op het landgoed van Jan Tops.


Jazz de Coquerie staat in Schoorl en dekt merries van Stal Klaver, de nakomelingen zijn te koop

Uit de eerste jaargang van Jazz de Coquerie is in 2012 Jaloubet K Z geboren, die tijdens de Prinsjesdag veulenveiling verkocht is aan de heer D.E. Kat uit Bergen. Op de site van de Prinsjesdagveulenveiling werd vermeld:
Jaloubet K komt uit de fokkerij van springpaardenman Cees Klaver uit Schoorl. En als we die naam horen denken we aan twee van zijn topfokproducten Big Star (Olympiadepaard Londen van Nick Skelton) en Taloubet K (Wereldbekerwinnaar 2011 met Christian Ahlmann). Twee complete springpaarden, die reflexen, vermogen en instelling dusdanig combineren, dat ze kunnen winnen op het allerhoogste niveau. En laat in dit veulen nu de genen van beide toppers vertegenwoordigd zijn. Moeder Alanda K is namelijk niet alleen een dochter van Taloubet K, maar ook een halfzus van Big Star. Ze komt daarbij uit een doorgefokte sportpaardenstam (fokfamilie 133). Grootmoeder Jolanda sprong zelf ZZ en bracht naast Big Star en Alanda K een 1.40m en een Z-springpaard. De directe moederlijn bracht ook de goedgekeurde hengst Amethist en de internationaal springende goedgekeurde hengst Matterhorn. Cees Klaver combineerde deze topstam met het beste bloed van Frankrijk, dat bij elkaar komt in de hengst Jazz de Coquerie. Deze kleinzoon van Grand Veneur komt uit een moeder van de legendarische Quidam de Revel, liep zelf met Ramzy al Duhami internationaal in de sport 1,40 en 1,50 parcoursen,  maar moest door een oogblessure zijn sportcarriere vroegtijdig beeindigen en wordt nu ingezet als dekhengst

Translate »