Big Star wint Grote Prijs van Rome

And the winner is: Big Star! Wie anders dan deze formidabele KWPN’er zou de Grote Prijs van Rome moeten winnen? OK, er is daar een Gotha en een Chaman. Een Cornet d’Amour en een Monte Bellini. Maar Big Star is van een andere planeet. In een barrage met maar liefst veertien deelnemers snelt de tienjarige hengst van Quick Star naar plek één met topjockey Nick Skelton. De voorsprong is nog geen tiende van een seconde, maar de combinatie lijkt het geluk af te dwingen. De voor het thuispubliek rijdende Emanuele Gaudiano met de merrie Cocoshynsky (v. Cornet Obolensky) wordt tweede. Dan is er een groot gat van vier seconden naar nummer drie, ook een KWPN’er, Voila (v. Calvados) van Robert Smith. Op vier en vijf twee Zwitserse combinaties: Alexandra Fricker met Albführen’s Paille (KWPN, v. Kannan) en Pius Schwizer met Piscou du Chene (v. Le Tot de Semilly). Henrik von Eckermann met Gotha (v. Goldfever) is weliswaar sneller dan Skelton, maar neemt een balk mee. Hij eindigt wel net voor zijn baas Ludger Beerbaum met Chaman (v. Baloubet de Rouet) en Daniël Deusser met Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky). Er viel twee ton aan prijzengeld te verdienen in Rome, waarvan een flink deel voor de grote ster van de show. (Bron de Hoefslag)