De door Cees gefokte Big Star KWPN Hengst van het Jaar

Het KWPN deed vorig jaar nog enigszins geheimzinnig over de toen in het leven geroepen verkiezing KWPN Hengst van het Jaar (als vervanging van KWPN Paard van het Jaar), maar dit jaar is de uitverkoren hengst drie weken voorafgaand aan de hengstenkeuring al bekend. Olympisch Kampioen Big Star is Hengst van het Jaar 2017 én komt naar de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.
Het fokproduct van Cees Klaver betreedt op de springavond van de hengstenkeuring, donderdag 1 februari, nog eenmaal de ring. Niet met Nick Skelton, maar met een gelegenheidsruiter, zo meldt het KWPN.

Big Star naar Den Bosch
Dit jaar gaat de titel naar een springhengst. Er is één hengst die de harten van alle springliefhebbers sneller laat kloppen: Big Star. In 2017 nam de hengst afscheid van de sport na zijn uiterst succesvolle springcarrière. Reden genoeg om deze krachtpatser een eerbetoon te brengen vanwege zijn ongekende prestaties die hij gedurende vele jaren heeft geleverd, middels de titel Stallion of the Year 2017! De olympisch kampioen van Rio de Janeiro komt speciaal voor de hengstenkeuring even terug naar zijn geboorteland.

Dichter bij fokkerij
De verkiezing ‘Paard van het Jaar’ werd vorig jaar ingeruild voor de hengstenverkiezing. “We wilden dichter bij de fokkerij komen te staan met de Trofee en zo hebben we besloten om ‘Paard van het Jaar’ in te ruilen voor ‘Stallion of the Year’”, liet Charlotte Dekker, hoofd communicatie bij het KWPN, vorig jaar weten aan Paardenkrant-Horses.nl.

Al eerder paard van het jaar
Big Star is straks de enige KWPN’er met beide titels op zak. Hij werd namelijk in 2012 gehuldigd als Paard van het Jaar. Cees Klaver is ook de fokker van zijn Z. gekeurde zoon Big Star JR KZ , halfbroer van de ook door Cees Klaver Taloubet Z bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen van Rio 2016.

Bron: Stal Klaver – KWPN – Horses.nl – Hoefslag