Jazz de Coquerie

Jazz de Coquerie (Billy du Lys x Quidam de Revel x Quastor)  is als veelbelovende jonge hengst verkocht voor 450.000,00 euro  aan de Olympische rider: RAMZY AL DUHAMI, THE VETERAN SHOW JUMPER OF THE KINGDOM OF SAUDI ARABIA. Jazz de Coquerie is een kleinzoon van  Grand Veneur, komt uit een moeder van de legendarische Quidam de Revel, liep zelf met Ramzy al Duhami internationaal in de sport 1,40 en 1,50 parcoursen,  maar moest door een oogblessure zijn sportcarrière vroegtijdig beëindigen en wordt nu ingezet als dekhengst.

In de bloedlijnen van de interessant gefokte hengsten Jazz de Coquerie en Diamant de Semilly zijn raakvlakken in de springgenen. Hun beider grootvader is de top springvererver Grand Veneur, zijn zonen Le Tot de Semilly is de vader van Diamant de Semilly en zoon Billy du Lys is de vader van Jazz de Coquerie. Beide hengsten hebben ook het springbloed van de Grand Prix hengst Elf III (Ibrahim) in hun genen. De hengsten Quidam de Revel; Jalisco B, Alme en Quastor, zijn ook nazaten van de allerbeste Franse springvererver Ibrahim.

Cees Klaver gebruikt Jazz de Coquerie sinds 2011 voor zijn fokmerries. Jazz de Coquerie  geeft zijn  maat en zijn springgenen door  aan zijn kinderen. Voor de actuele nakomelingen belt u met Cees zijn telefoon nummer is +31651 416161 of mail naar stalklaver@horsevideo.nl.

Video Jazz de Coquerie in 2004 te Valkenswaard bij Jan Tops en Jazz de Coquerie van – sport paard – dekhengst – vader paard


Kijk hieronder naar video opname van beide hengsten en zie de overeenkomsten in het springen.

Archief

Translate »