Jaloubet K, nakomeling Jazz de Coquerie verkocht Prinsjesdagveiling

Jaloubet K is tijdens de Prinsjesdag veulenveiling verkocht aan de heer D.E. Kat, Sluislaan 15 1861 PG Bergen.
Jaloubet K komt uit de fokkerij van springpaardenman Cees Klaver uit Schoorl. En als we die naam horen denken we aan twee van zijn topfokproducten Big Star (Olympiadepaard Londen van Nick Skelton) en Taloubet K (Wereldbekerwinnaar 2011 met Christian Ahlmann). Twee complete springpaarden, die reflexen, vermogen en instelling dusdanig combineren, dat ze kunnen winnen op het allerhoogste niveau. En laat in dit veulen nu de genen van beide toppers vertegenwoordigd zijn. Moeder Alanda K is namelijk niet alleen een dochter van Taloubet K, maar ook een halfzus van Big Star. Ze komt daarbij uit een doorgefokte sportpaardenstam (fokfamilie 133). Grootmoeder Jolanda sprong zelf ZZ en bracht naast Big Star en Alanda K een 1.40m en een Z-springpaard. De directe moederlijn bracht ook de goedgekeurde hengst Amethist en de internationaal springende goedgekeurde hengst Matterhorn. Cees Klaver combineerde deze topstam met het beste bloed van Frankrijk, dat bij elkaar komt in de hengst Jazz de Coquerie. Deze kleinzoon van Grand Veneur komt uit een moeder van de legendarische Quidam de Revel, liep zelf met Ramzy al Duhami internationaal in de sport tot 1.40m. Jaloubet is een veulen uit zijn eerste jaargang.

Prinsjesdag veulen veiling fokker van het jaar troffee uitgereikt aan Roos en Cees Klaver