Big Star Junior (2009) definitief goedgekeurd als 5 jarige voor het Studbook van Zangersheide

De Zangerheide hengstenkeuring vindt elk jaar plaats in september tijdens het WK. Vanaf de leeftijd van tweeënhalf jaar mogen de vader dieren zich kandidaat stellen, Big Star Junior is een van de weinige 2,5 jarige hengsten die al in 2011 werd goedgekeurd. Wie echter een dekbrevet voor het leven wil, moet zich als vijfjarige nog eens tonen, door een standaard concours te springen. De jury bestaat in 2014 uit de ervaren professionals, Ullrich Kasselmann, Paul Schockemohle en Joris de Brabander, juryleden die hun sporen meer dan verdiend hebben in de sport, handel en fokkerij. Een team onder leiding van dr. Leo De Backer onderwerpt de hengsten aan een grondige veterinaire keuring, een eerste selectie om in aanmerking genomen te worden. Vervolgens oordeelt de vakjury over hun exterieur en vooral hun springaanleg. Big Star Junior voldoet ook op 5 jarige leeftijd aan al deze eisen en is 20 september 2014 definitief goedgekeurd voor het Studbook van Zangersheide.