Nick Skelton en Big Star zaterdagavond 2e in de strijd om de Big Ben Challenge Toronto

Olympisch Kampioen Big Star finishte zaterdagavond 12 november 2016 als 2e in de strijd om de Big Ben Challenge, de laatste dag van de 94e editie van de Royal Agricultuur Winter Fair in Toronto. Er waren ook punten te verdienen voor de Longines Fei World Cup ranglijst. Na de eerste omloop waren er 7 ruiters over voor de Jump Off. De Amerikaan Kent Farrinton eindigde op de 1e plaats met de 9 jarige KWPN ruin Creedance, Nick Skelton uit Engeland met de door Cees Klaver gefokte KWPN hengst Big Star werd 2e, vlak voor de Canadees Ian Miller met de 13 jarige BWP ruin Dixon. Aan Nick werd in een vraaggesprek gevraagd hoe Big Star in een overdekte arena springt: “Voor hem is dat moeilijk, hij is een groot paard en de hindernissen komen snel achterelkaar. Hij springt liever in een grote buitenarena, maar ik ben echt blij met de manier waarop hij sprong. Ik denk niet dat hij ooit slecht springt. ”

Big Star Nick Skelton Toronto 2016