De uitzending “Gouden Genen” met een hoofdrol voor Cees Klaver de fokker van Big Star vrijdag 27-01-2017- om 21.00 uur via RTV Oost.

 • De documentaire Gouden Genen gemaakt door Annette van Trigt is ALLEEN te volgen via het televisiekanaal van RTV Oost.
 • Heel jammer want veel liefhebbers van de paardensport uit Nederland, België en andere landen hebben gereageerd dat ze de uitzending willen zien.
 • De livestream wordt uitgezet op de tijden waarop de documentaire te zien is. Het is een kwestie van de rechten van de docu.

  PERSBERICHT van RTV Oost – Hengelo, woensdag 25 januari 2017
 • Zaad van een winnend paard is goud waard
 • Het geheim van Nederlandse springpaarden
 • Na voetbal is de paardensport de sport met de grootste economische waarde. Overijssel is een springpaardenprovincie en Nederlandse springpaarden behoren tot de wereldtop. Wereldwijd behalen ze op internationale concoursen grote successen maar hoe kan dit nou? Hoe fok je een kampioen? Annette van Trigt zocht het uit en maakte de documentaire Gouden Genen. Vrijdag 27 januari om 21.00 uur te zien bij TV Oost.
 • Nederlandse paarden buitengewoon succesvol
 • Het kan geen toeval zijn dat op de Olympische Spelen van 2008 het goud, zilver en brons werd gewonnen door buitenlandse ruiters op Nederlandse paarden? Het is big business. De documentaire toont aan dat van geluk geen sprake is, het lijkt op een combinatie van gepassioneerde fokkers én uitstekende faciliteiten. Het zaad van een winnend paard is goud waard en levert miljoenen op.
 • Gouden medaille of Gouden Genen
 • Gouden medaille of toch liever Gouden Genen? Beide gaan niet samen. De documentaire toont het pijnlijke dualisme aan. Annette van Trigt volgde 3 jaar lang toonaangevende fokkers van Grand Prix paarden. Met een hoofdrol voor Cees Klaver van Big Star. Zijn fokproduct zag het levenslicht in een wei in Schoorl om 14 jaar later Olympisch kampioen te worden in Rio onder het zadel van de Brit Nick Skelton.